E-cigaretter uppfattas som säkrare, men hur de påverkar din kropp föreslår annars. Här är varför du är bättre att undvika e-cigaretter helt och hållet.

Ecigg, även känd som förångare, är batteridrivna enheter som värmer upp en blandning av nikotin, aromer och en vätska-vanligtvis propylenglykol eller glycerol—i en ånga för användare att andas in. Ända sedan de debuterade på marknaden i början av 2000-talet, har e-cigaretter i stor utsträckning marknadsförs som ett säkrare alternativ till rökning cigaretter, som vaping innebär inte bränna och röktobak men ändå levererar en nikotin rush. Ny forskning visar dock att många av de hälsoproblem som traditionella cigarettrökare står inför kvarstår med e-cigaretter, på grund av apparaternas nikotininnehåll och andra kemikalier i vätskan. Vad värre är, e-cigaretter har kopplats till en allvarlig lungsjukdom, vilket har lett till dödsfall.

FDA: s reglering av tobaksprodukter innehåller E-cigaretter, i ett försök att kontrollera vilka ämnen som går in i den ofta mystiska vätskan och för att hålla enheterna ur händerna på minderåriga. Men även med dessa föreskrifter kan användningen av e-cigaretter fortfarande orsaka några allvarliga komplikationer för din hälsa. Hävdar att de kan hjälpa rökare att sluta har överskattats. Även om du gör omkopplaren, är du fortfarande beroende av nikotin. Vetenskapen säger att denna strategi är det bästa sättet att sluta röka.